Om forfatteren

Velkommen til min side. Mit navn er Signe Fahl. Jeg skriver historier. Indtil videre er det blevet til tre udgivne noveller og en kortroman, og i 2017 kom en roman, første del af Tågespind, der er en blanding af historisk roman, fantasy, paranormal romance og folkesagn.

Jeg har altid været stærkt interesseret i historie, og siden bopælen tilbage i 1996 blev en gammel gård på Sydsjælland udviklede jeg en nærmest nørdet interesse for bøndernes levevis i gamle dage, landbrug fra før maskinernes indtog og sagn og historier fra egnen.

Da yndlingsgenren, når jeg skal læse, er fantasy, smeltede de to interesser sammen i min skrivning. Her er det så, at kontrasterne melder sig. Jeg er meget nøjagtig mht. klædedragt, madvaner og redskaber for den tid, jeg skriver i. Det skal helst være så korrekt som muligt. Og så stikker det helt af, når jeg blander ellefolk ind i det. Det er mig stort set umuligt at skrive noget, uden at der dukker et sagnvæsen, en vølve eller et spøgelse op. Så er I advaret. Det er sjovt at skrive om ellefolk og gamle guder i en tid, hvor man troede på dem.

Jeg har skrevet on and off i mange år, andre ting har fyldt i mit liv: heste, uddannelse, dyrehold, børn, etc. I mange år troede jeg, at jeg skulle nøjes med at være læser. Men skrivetrangen og forfatterdrømmen vendte gang på gang tilbage. For nogle år siden besluttede jeg mig for at tage skrivningen seriøst, tog et skrivekursus og fandt en skrivegruppe. Efterfølgende vandt jeg en novellekonkurrence på Fyldepennen.dk med en historie om nøkken, som jeg stadig er ret glad for. Den kan læses her https://www.fyldepennen.dk/tekster/46341/noekkens-spil

Så prøvede jeg at sende en novelle ind til Kandors desværre hedengangne fantasyantologi. Den handlede om et værtshus med noget meget specielt øl, og den kom med. Næste år prøvede jeg med en novelle om en krokone med kærlighedsproblemer, den var jeg også så heldig at få med. Da Kandor udskrev en konkurrence med Satan som omdrejningspunkt, kunne jeg ikke nære mig for at prøve igen. Det blev til det sjette bidrag i en serie af kortromaner. Min handler om, hvad der skete, da vikingernes Hel mødte de kristnes Lucifer.

Da Ulven og Uglen udskrev en fantasynovellekonkurrence, sprang jeg til og sendte et bidrag ind om en middelaldergård med et helt særligt værnetræ. Den ville de gerne have med og spurgte endda, om jeg havde en roman liggende. Det havde jeg ikke, kun en halv. Men det var godt nok en gulerod til langt om længe at få færdiggjort den. Det er så den, der udkom her i 2017, det store skridt i min forfatterkarriere.

Jeg håber, du synes, det lyder spændende. Det har i hvert fald været sjovt at skrive mine historier.