Jeg bliver genoptrykt!

Her går jeg og tror, at der ikke bliver noget nyt at skrive om rent udgivelsesmæssigt, før Tågespind udkommer, at mine andre udgivelser har levet deres liv. Men så fik jeg forleden en besked fra forlaget Dreamlitt. De overtog jo Kandor sidste år og de vil gerne trykke min bog i andet oplag.

Det skal de selvfølgelig have lov til! Jeg har netop læst bogen igennem igen, fundet et par småting, der skal rettes og sendt dem til forlaget. Glæder mig som et lille barn til at se bogen igen – selvom den jo ikke kommer til at adskille sig meget fra den foregående.

Lidt historie bag: Kandor udskrev en konkurrence med Satan som oplæg, din opfattelse af Satan. Der var fuldstændig frie hænder, bortset fra at det skulle være fiktion og den skulle fylde mellem 15000 og 20000 ord, så vidt jeg husker. Det skulle blive til en serie af kortromaner, hvor hver forfatter fik sin historie udgivet særskilt.

Som den historienørd jeg er, tænkte jeg straks i mytologiske baner og kom på den idé, hvad ville der ske, hvis Satan mødte vikingernes Hel? Der kunne være rig grobund for at trække forskellene mellem de to religioner og ikke mindst diskutere forskellene mellem vikingernes og middelaldermenneskenes dødsopfattelse. Det var spændende at dykke ned i, og jeg måtte tolke og tage nogle beslutninger ud fra, hvad man ved om emner, der ligger meget langt tilbage. Det vigtigste var at få historien til at fungere, så har jeg måske taget mig nogle forfatterfriheder. Jeg bestemte mig for, at Valhal var så meget inspireret af kristendommen, at det måske var en forholdsvis ny opfindelse og at Hels mørke, tavse rige var det oprindelige. Derved kunne mine to hovedpersoner stå over for hinanden i en uløselig konflikt.

Der kom en rigtig vellykket serie på otte bøger ud af det. Jeg syntes, mit bidrag kom i rigtig godt selskab. Nogle forfattere tog den mytologiske vinkel ligesom mig, men på en helt anden måde. Andre skrev horror eller skæbnehistorier, der får en til at tænke over de store emner som ondskab og menneskelig fejlen, som oplægget lagde op til.

Bøgerne om Satan er:

1. Martin Schjönning: Deroute
2. Jakob Friis Andersen: En sand kunstner
3. Aske Munk-Jørgensen: Kærlighedens væsen
4. Anika Eibe: Tvisten
5. David Garmark: En ørn fanger ikke fluer
6. Signe Fahl: Hels rejse
7. Irene S. Rasmussen: Ormeføde
8. Maya Salonin: Menneskesønnen

Jeg kan kun anbefale serien. Hvis du har brug for nogle korte historier, der ikke går på kompromis med konfliktstof og underholdningsværdi, så er dette lige sagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *