Skriv en bog på et år – uge 35

NÅR PLANEN SKRIDER

Ja, så kom jeg til det punkt, jeg et eller andet sted godt vidste, ville komme, men dog alligevel håbede måske at undgå. Min store plan, min sceneoversigt, skred endegyldigt ud af kurs. Jeg har haft et par udsving før i forhold til planen, men har formået at skrive mig tilbage til den.

Men så kom jeg til et punkt, hvor scenen bare ikke gav mening. En anden scene længere fremme ville gøre sig bedre der. Men hvad så med de spor, jeg havde planlagt, gav de så mening i en ny rækkefølge? Næ, det gjorde de selvfølgelig ikke. Jeg måtte altså igennem en større omstrukturering af mine scener og flere elementer i dem. Ud af det arbejde dukkede der så en helt ny scene op, helt og aldeles uplanlagt, frisk og med store muligheder i sig.

Alt sammen meget godt. Hvad der er knap så godt er, at jeg er kommet i tvivl om min slutning og om de forbistrede synsvinkler igen.

Hvad har jeg så lært af den omgang?

1. Jeg er ikke særlig god til at planlægge.

2. Jeg er alligevel glad for at jeg tog mig tiden til at lægge en plan. Ellers havde jeg ikke haft nogen scener at bytte rundt på nu.

3. Jeg er en blanding af en planlægger og en spontanskriver. Dukker der noget op hen ad vejen, kan der altid lægges en ny plan.

4. At skrive en bog er ikke bare lige. Der er mange tråde at holde styr på.

5. Det er skidehårdt, men også helt fantastisk at skrive en bog, der kan overraske en.

6. Igen igen. Første udkast kan og bliver altid lavet om. Bare skriv.

Jeg kan så fortælle, at det faktisk går ganske strygende med at få skrevet. Ugens bedste nyhed var at min pepgruppe på facebook fortsætter også efter januar, så der vil være masser af opmuntring undervejs. Jeg glæder mig og vil ikke lade mig stresse endnu. Det skal nok komme. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *