Skriv en bog på et år – uge 34

MOTIVATION

Det er godt at skrive hver dag. Jeg er nødt til at skrive hver dag dels for at holde historien frisk og levende, dels for at have en chance for at overholde min deadline. Men det kan godt være svært at tage sig sammen, når hverdagen kører sit altopslugende løb, der river alt med sig. I dag røg min frieftermiddag f.eks. med at købe nye idrætssko til sønnen og træpiller til fyret- Skrevet fik jeg, skal lige siges, men jo ikke så meget, som jeg gerne ville.

Jeg er medlem af Forfatterforum på facebook. Det er et dejligt sted, det kan anbefales. Her var der en, der efterlyste folk at skrive om kap med. Vi var nogle stykker, der meldte os og en gruppe blev dannet, hvor vi nu hepper på hinanden, giver high fives og lægger daglige wordcounts op. Drillerierne fyger gennem luften og det er megahyggeligt.

Men er det ikke en overspringshandling af rang at gå på facebook hele tiden? Jo da, men når formålet er det noble at holde hinanden til ilden, og hvis man har brug for fem minutters pause i skriveriet, er der altid en kommentar. Egentlig troede jeg, at det ville være demotiverende at læse om folk, der fik høvlet flere tusind ord ned om dagen, men det virker faktisk lidt modsat: Motiverende. I hvert fald her. Og jeg kan med glæde og stolthed sige, at jeg nu er forbi de 50.000 ord. Et godt stykke forbi.

Så det er ugens anbefaling: Find dig sådan en facebookgruppe, hvor I kan pace hinanden. Denne varer kun januar ud. Jeg har hørt om en gruppe, der hedder Forfattersprinterne. Det kan være, jeg melder mig ind der bagefter, men jeg ved ikke rigtig endnu. Vi er ikke så mange i min nuværende gruppe, og det giver noget lidt mere personligt, og det er nemmere at følge med i folks fremskridt end hvis der er mange. Men det kan være, jeg skal give den en chance, lige som jeg gjorde med denne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *