Skriv en bog på et år – uge 33

FLERE TIDSLINJER

I Ellekongen arbejdede jeg kun med én tidslinje. Én hovedperson og en kronologisk tidslinje. Her i Ildvætten har jeg flere synsvinkler og endda to tidslinjer med 1200 års mellemrum. Jeg har sat mig for at jeg vil udvikle mig som forfatter, så selv om det er en serie, vil jeg gerne prøve noget forskelligt i hver bog.

Jeg har skrevet det meste af den ene, den kommer ikke til at fylde så meget igen, men den er vigtig. Og nu er jeg i gang med hovedhistorien. Jeg skriver hver historie kronologisk for sig, det har jeg det bedst med. Jeg startede ud med den tanke, at den anden historie skulle fungere som en prolog til den store historie om Karen og Daniel. Men den blev for lang til at være en prolog.

Den fungerede bedre som en tidslinje for sig selv. Så jeg vil flette den ind og ud gennem hovedhistorien som en af Karens fletninger. Men hvordan?

Jeg har egentlig ikke tænkt så meget over, hvordan jeg ville sno historierne sammen. Det kunne jeg altid se på, når begge historier var færdige. Men jo længere jeg kommer med hovedhistorien, jo mere kommer jeg til at tænke over det. Jeg afslutter et kapitel og tænker, det her vil være et godt sted at have lidt fra den anden historie. Jeg laver en lille note og bevæger mig videre i hovedhistorien.

Her til morgen var jeg inde på en af mine favorit overspringshandlingssider, nemllig denne. Denne specielle artikel handler lige præcis om, hvad man kan gøre, hvis man har en historie med to tidslinjer. Forfatteren Julie Garrick Dalton taler om transitions, noget der tager læseren i hånden og fører hende fra den ene tidslinje til den anden.

Det skal være klart med det samme, hvilken tidslinje, hvis historie vi befinder os i. Det kan gøres meget simpelt ved at skrive det i overskriften på kapitlerne, men også mere subtilt vha. af tonen/synsvinklens stemme. Men der skal være noget, der forbinder de to historier hver eneste gang, man skifter. Læs artiklen, den er god.

Så det er det, jeg vil gøre, når jeg er færdig med hovedhistorien. Jeg vil kigge på mine markeringer og prøve at finde ud af, hvorfor jeg syntes, det var et godt sted. Har jeg måske ubevidst følt en transition? Eller skal jeg lave en? Eller er der andre steder, der faktisk egner sig bedre? Det bliver så sjovt, glæder mig allerede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *