Skriv en bog på et år – uge 31-32

Jeg har ikke opdateret siden juleferien. Første mandag efter nytår var netop dagen efter nytår, og der var jeg simpelthen /for træt – bær over med mig. Mandagen efter havde jeg travlt med pr-ting, det tager altså ret meget af min tid, og det kan ikke altid planlægges, men der er spændende ting i vente. Jeg beklager, hvis du har klikket forgæves ind på siden.

Skrivemæssigt har jeg haft lidt udfordringer. Først skete der det, som ofte sker, når man er godt i gang med at skrive: Noget nyt og uplanlagt dukkede op på papiret. Noget, som jeg blot kunne kigge på og spekulere over, hvor det kom fra. Noget, som ville give kapitlet efter og måske også en del af resten af historien en ny drejning. Det er som regel klogt at følge de her mystiske indskydelser. Det er musen, der hvisker til din underbevidsthed.

Heldigvis understøttede mit indfald personernes handlinger, så der var heller ikke så meget at betænke sig på. Jeg skrev løs, det er så dejligt, når sådan noget sker.

Men men men … træerne vokser jo aldrig ind i himlen. Den synsvinkel, jeg havde bestemt mig for, da jeg lavede min sceneoversigt, var lige pludselig ikke helt rigtig. I den oprindelige plan havde Daniel mest på spil her, men med den nye drejning blev Karen stillet over for et valg, som jeg pludselig skulle beskrive udefra. Det føltes forkert, men det var også en udfordring. Hvis jeg lavede det om, ville jeg miste Daniels syn på det hele, og det, havde jeg tænkt mig, skulle give en følelsesmæssig bonus senere i bogen.

Det var altså svært at vælge, men vælges skulle der jo. Jeg bestemte mig for at beholde Daniels synsvinkel. Huskede mig selv på, at dette er råudkastet. Det kan altid laves om. Skriv lortet og kom videre ud over stepperne. Så må vi se, hvad mavefornemmelsen siger ved gennemlæsning senere eller i sidste ende redaktøren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *