Skriv en bog på et år – uge 30

DEN STORE SUMP I MIDTEN AF EN BOG

Der findes masser af gode skriveråd omkring, hvordan man starter en bog, springer ud i handlingen, in medias res, hurtigt karakteriserer dine personer, så læseren kan relatere dem, sætter en krog i vedkommende, så han eller hun fortsætter med at læse og ikke lukker bogen igen. Ligeledes er der mange råd omkring at slutte bogen, binde en sløjfe, samle alle ender og give læseren en fornemmelse af tilfredshed, hvad enten det nu er en happy end eller der er lidt malurt i bægeret.

Men altså … hovedparten af en bog er jo midten. Når først du har slået kloen i læseren med en fængende start, skal du også helst få vedkommende til at blive ved med at vende siderne. Det er i midten af bogen, alt kødet sidder, alt det gode som skal få læseren til at glemme tid og sted og synke ned i historien. Den fortjener lige så meget opmærksomhed som starten og slutningen. Tidsmæssigt tager den i hvert fald det meste af min tid.

Der skal være fremdrift i historien, men der skal også være rolige stunder, hvor både karakterer og læsere kan få vejret igen. Karaktererne skal udvikle sig i et fornuftigt tempo. Spor skal lægges ud og følges op på, spørgsmål skal besvares og nye stilles, og der må endelig ikke afsløres for meget, for det store svar hører nu engang slutningen til.

Det kan godt føles som om, at jeg ikke rigtig når nogle vegne. Som en rigtig sump suger midten mig ind i sig og det er svært at finde vej igennem den. Når man kun har en ussel time om morgenen til at skrive, tager det uendeligheder. Derfor er juleferien kommet på det helt rigtige tidspunkt. Jeg har brug for en række dage, hvor jeg kan fordybe mig og få hamret nogle ord ned på tastaturet, så jeg kan mærke det rykker lidt.

Juletiden er selvfølgelig en tid, hvor der sker en masse andre ting, men vi skal kun lige ind til min far i morgen, der er et par naboer, der skal visittes, og så er der selvfølgelig nytårsaften. Jeg vil dog prioritere min bog. Stå tidligt op stadig og få skrevet, mens der er ro i huset. Sociale medier og andre overspringshandlinger henlægges til om aftenen. (Den bliver svær.) Om en uge kan jeg forhåbentlig kigge tilbage på nogle produktive dage.

I skrivende stund fylder manuskriptet 46769 ord. Til arbejdet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *