Skriv en bog på et år – uge 26 – midtvejsstatus

Så er halvdelen af året gået og hvor langt er jeg så nået? Ordoptællingen siger 40355 ord. Jeg har fået skrevet flere ord denne uge end de sidste mange uger, men det er ikke nok. Tempoet skal op. Ellekongen fyldte omkring 115000 ord, så hvis denne bliver nogenlunde samme længde (jeg tror faktisk den bliver længere), har jeg ikke nået halvdelen, selvom halvdelen af skriveåret er gået. Tastehastigheden skal seriøst meget op.

Men jeg er alligevel fortrøstningsfuld. Sådan arbejder jeg normalt med deadlines. Det der med at blive færdig i god tid, det er bare ikke mig. Det bliver altid i sidste øjeblik. Sådan har det været siden min skoletid. Jeg ville virkelig ønske, at det ikke var sådan, men det ligger vist for indgroet i min natur.

Jeg må dog forsvare mig med, at redigeringsarbejde tog meget af min skrivetid + pr-arbejde her efter bogen udkom. Det sidste skal selvfølgelig stadig gøres, men i lidt mindre omfang nu. Jeg tror, at jeg må fastlægge nogle tidspunkter, hvor jeg er på sociale medier osv. for at promovere bogen og så blive noget skarpere til at holde det adskilt fra min skrivetid. Jeg har en forfatterside på facebook og jeg er skam også på instagram. Du er velkommen til at følge mig der.

I denne uge har jeg været god til at stå tidligt op og sætte mig til computeren. Det har ikke været så meget, jeg har fået skrevet, men det har været rigtig godt at holde historien frisk og levende i hukommelsen ved at arbejde med den hver dag. Det bliver jeg ved med, selvom jeg er lige ved at dø af træthed om aftenen.

Der har været nogle udfordringer på mit arbejde, som heldigvis ser ud til at drosle lidt ned nu. Jeg kan f.eks. snart tillade mig at afholde nogle af de afspadseringstimer, jeg har optjent de sidste par måneder ved at arbejde over. Det skulle gerne udmønte sig i mere skrivetid. Juleferien nærmer sig og jeg vil sørge for at holde nogle af dagene aftalefri for at hellige mig skrivningen. Så har jeg ønsket mig to ugers vinterferie og glæder mig helt vildt, hvis det går igennem. To ugers sammenhængende skriveri må kaste noget ekstra i ordpuljen.

Så ja, jeg er optimist endnu. Det kan jo være min opfattelse ændrer sig, når vi nærmer os deadline, men den tid den sorg. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *