Skriv en bog på et år – uge 25

KAPITELINDELINGER

Jeg foretrækker forholdsvis korte kapitler. De inviterer læseren til at læse videre, for man kan altid godt liiiige snuppe et kapitel mere, når de er så korte. Modsat med de lange kapitler, hvor man nogle gange er lige ved at opgive nogensinde at nå hen til enden. Jeg ved, alle ikke har det på samme måde, men jeg kan bedst lide at lukke bogen ved slutningen på et kapitel. Det virker mest naturligt. Selvfølgelig kan man blive tvunget til at gøre det andre steder, hvis man falder i søvn undervejs eller bliver afbrudt. Det kan godt være, det bare er mig, der er lidt pernitten omkring det.

Men er det ikke godt, at få læseren til netop at læse ved at have de lange kapitler? Det synes jeg så ikke, for jeg kan bedre overskue at snuppe et kort kapitel mere og så måske et til og … og … ja, det er noget sjovt noget.

Sådan foretrækker jeg det altså, og det princip har jeg holdt mig til i Ellekongen og også i min skrivning af Ildvætten. Det booster også selvtilliden, når man starter på kapitel 38. 🙂

Grunden til, at jeg skriver om dette nu, er at jeg for første gang nogensinde ikke har kunnet se, hvordan kapitlet skulle ende. Normalt opdeler jeg mine kapitler efter, hvornår der er en naturlig pause, skift i synsvinkel eller når der er mulighed for at lave en lille cliffhanger.

Men denne gang kom det ikke af sig selv. Mine personer blev ved med at snakke og snakke, kapitlet blev længere og længere, og jeg ville jo ikke afbryde dem. Men jeg vil også gerne have, at kapitlerne skal være bare nogenlunde af samme længde. Løsningen blev den med cliffhangeren, en lille en af slagsen i hvert fald. Kapitlet er stadig langt, men ikke for langt. Så hvis du til den tid støder på et lidt længere kapitel, når Ildvætten udkommer, så er det nok dette. 🙂

Det har været lidt trægt at komme ind i historien igen, men nu er det lykkedes, og jeg håber, at kunne skrive lidt hver dag fremover. Jeg er nået op på 38813 ord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *