Kulturnatten

Jeg vil gerne starte med at advare folk om at arrangere bogudgivelser og læsearrangementer fredag d.13. Medmindre man er forberedt på nogle overraskelser og udfordringer på vejen. Jeg havde besluttet mig for at køre til Køge Station, sætte bilen der og tage toget resten af vejen. Jeg havde så lige glemt, at Køge midtby er en stor byggeplads i øjeblikket, og jeg måtte køre en kæmpe omvej i snegletempo bag en bus. Jeg missede derfor et tog og skrev en sms til forlægger Line om, at jeg ville blive lidt forsinket.

Hun skrev så tilbage, at det gjorde da ikke noget, for deres bil var brudt sammen, så de ville nok heller ikke komme til tiden. Jeg ankom derfor til restauranten et kvarter forsinket som den første. Det havde jeg ikke regnet med. 🙂 Fem minutter efter ankom to af forlagsfolkene dog. De havde taget en taxa ind med bøger og det hele. Vi fik spist noget lækker mad og forlægger Line nåede også lige at komme og sluge en portion, inden turen gik til Hovedbiblioteket, hvor der lynhurtigt blev smækket en flot og indbydende stand op.

Heldigvis sluttede uheldene her, for indslagene kørte fint. Folk kunne godt finde helt op under loftet for at høre lidt om fantasy. Jeg var helt benovet over, at der rent faktisk kom flere end de to, jeg kendte i forvejen og havde lokket til at møde op.

Jesper Rugård, som jeg havde glædet mig til at møde (han skrev en virkelig god novelle om trolde i Ny Dansk Fantasy 2013), er en flink mand og god til at stille spørgsmål og noget mere rutineret end mig, så hans ro og pæne ord om bogen smittede af på mig. Oplæsningen gik også meget godt, selvom jeg vist trak den lidt for længe ud, for bibliotekaren fik i hvert fald travlt med at vifte med armene på et tidspunkt. 🙂 Jeg gik ikke i stå, jeg kludrede ikke i det, og folk var høflige nok til at blive siddende, til jeg var færdig. Jeg tror godt, vi kan godkende det.

Jeg har desværre ikke nogen billeder af forløbet, så det må I undvære. Bibliotekaren havde ellers sørget for en meget stemningsfuld scene.

Dansk Horrorselskab overtog scenen resten af aftenen, og jeg blev hængende. Det var sjovt at få sludret lidt med A.Silvestri og opleve Lars Ahn og Patrick Leis, som jeg har delt antologier med. Desværre måtte de lydmæssigt konkurrere med et heavy metal band i stueetagen, det tror jeg, biblioteket nok skal retænke det koncept næste år. Men alt i alt var det et godt arrangement og en dejlig aften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *