Skriv en bog på et år – uge 15

Jeg har lige afsluttet et kapitel, hvor Karen har lært noget om sig selv. Jeg kan godt afsløre, at det ikke var noget godt, hun lærte. Men al læring er udvikling – siger pædagogen – og ens karakterer skal udvikle sig, ellers bliver det en kedelig historie.

Karakterer skal have udfordringer, problemer og vanskeligheder smidt i hovedet. Ting, de skal kæmpe imod og med, overvinde eller lære at leve med. Når man skriver i de fantastiske genrer, er der virkelig åbent land for, hvad man kan finde på af forhindringer at stille i vejen for sine personer. Det er sjovt. Ikke et ondt ord om realisme, man skal også huske at gøre karakterernes reaktioner troværdige, men feltet er nu lidt større.

Det, Karen har lært, kommer hun til at slås med resten af serien, så det var et vigtigt kapitel. Men det stopper ikke her. Når man har fundet nogle forhindringer, der kan gøre tilværelsen vanskelig for ens personer, skal man en tur i tænkeboksen igen. Hvad kan gøre det endnu værre? Hvad kan forvandle problemet til en katastrofe?

Det skal næste kapitel handle om. Jeg har nu 31761 ord. Det kører meget godt på trods af, at jeg også skal bruge tid på satskorrektur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *