Hvad bruger en forfatter sin påskeferie på?

Ja, forfatteren er også en mor og indehaver af et kørekort og en bil, og eftersom konkurrencesæsonen inden for gymnastik er gået i gang, går mange dage med transport af ældstesønnen til træning og konkurrence i byer spredt ud over landet. Men i dag blev der tid til et besøg på Køge Museum.

De har til huse i den flotteste bygning midt i Køge.

Det er et rigtig hyggeligt museum med masser af atmosfære. Udstillingerne er ikke så store, men de har en fantastisk gravlæggelse fra jægerstenalderen. Det var dog ikke den, jeg var kommet for at se denne gang. I forbindelse med DR’s flotte serie om Danmarks historie, havde de sat fokus på jernalderen og et par arkæologer var tilstede og kunne fortælle om deres arbejde.

Det er så fedt at tale med vidende mennesker. En udstilling er kun toppen af isbjerget af fundene, pragtstykkerne som man sjældent finder. Det, arkæologerne mest beskæftiger sig med, er tusindvis af knoglerester fra dyr, stolpehuller og fragmenter af genstande. De havde taget nogle poser med som eksempler. Alt sammen giver en lille brik i puslespillet om vores fortid.

Udstillingen var nogle gravgaver fra en kvindegrav på Stevns, der var et velhavende handelscentrum i jernalderen. Her er en fibel fra hendes tøj og i baggrunden en flot halskæde, der virkelig må have lyst op i sin farverigdom dengang.

Og hvorfor så denne interesse for jernalderen? Jo, en del af bog to i Tågespind kommer muligvis til at foregå i jernalderen, så det var også en researchtur. Hvis nu jeg var momsregistreret som forfatter, kunne jeg måske have trukket billetprisen fra i skat …

Ellers piller jeg stadig i smårettelser i mit manuskript og har kigget på mit plot til toeren. Det trænger i den grad til en omstrukturering, så det skal jeg også bruge noget krudt på. Men det bedste, der kommer til at ske her i påsken, er at illustratoren skal til at arbejde med motivet til omslaget til bogen. Jeg glæder mig helt vildt til at se hans bud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *