For at der kan komme noget ud …

… må der komme noget ind. Eller med andre ord: Hvis man vil skrive, må man også læse. Ikke fordi man skal gå andre forfattere i bedene, men for at blive klogere på håndværket. Desuden er der jo ikke noget bedre end at læse, vel? 🙂

Jeg deltog fornylig i en konkurrence på Facebook og var så heldig at vinde hele tre bøger.

A. Silvestri har jeg delt antologi med to gange og er stødt på ham i andre novellesamlinger, men jeg har ikke før ejet et værk udelukkende af ham. Han er en dygtig og meget alsidig forfatter med en arbejdsflid og produktivitet, man kun kan misunde.

Han var så flink at signere alle tre og give en lille anbefaling:

De to af bøgerne er novellesamlinger og den tredje en dobbeltroman. Jeg har allerede læst to noveller – når manden ligefrem anbefaler dem, bliver man jo nysgerrig – og har givet mig i kast med romanen. Indtil videre en opadvendt tommelfinger herfra.

Som forfatter kan det i perioder godt være svært at finde tid til at læse. I hvert fald når man har et almindeligt job ved siden af, som også skal passes. Når man så har en ledig stund, vil man gerne skrive på sit eget, men jeg har besluttet, at der skal være tid til at læse. Jeg kan ikke undvære det.

Jeg er blevet ret glad for noveller. I travle perioder er en novelle nemmere at overskue, frem for de 600 siders fantasyromaner, jeg ellers ynder at læse. Novellen er en noget overset genre herhjemme, og det er egentlig synd, for den passer godt til fortravlede menneskers hverdag. Desuden sætter formens begrænsninger nogle effektive rammer, inden for hvilke man skal strukturere sit indhold. En god novelleforfatter lokker læseren lynhurtigt ind i en verden, der kun har nogle få sider at udfolde sig på, og overrasker gerne til sidst med et twist eller en pointe.

Jeg har været så heldig selv at få udgivet nogle noveller, men jeg kan altid lære mere af en erfaren rotte som Silvestri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *